Energioptimering København

Er du træt af at fyre for gråspurvene?

Energi­optimering af din bolig

Energioptimering er ofte en rigtig god investering i din bolig, og kan løse mange af de udfordringer du oplever i dag. Læs med herunder, og bliv klogere på hvad en energioptimering udført af Aplus VVS kan betyde for din økonomi og din bolig.

Hvad er energi­optimering?

Når du energioptimerer din bolig, går du ind og finder frem til de energikilder i huset, som bruger unødvendigt meget energi. Her er tale om el-, vand- og varmeapparater. Ved at udskifte disse helt eller delvist eller ved at reparere på dem, er det ofte muligt at få apparaterne til at forbruge mindre energi. Hermed passer du både bedre på miljøet og på din pengepung.

En god investering

Energioptimering er desuden også en solid investering og en måde at fremtidssikre din bolig på. Har du en forudsætning om, at skulle flytte fra din bolig inden for 5-10 år, så er det netop nu, at du bør overveje energioptimering. Således kan du i kroner og øre selv nå at nyde godt af din investering, alt imens din bolig vil stige i værdi, hvilket stadig vil være aktuelt indenfor den nævnte tidshorisont.

Find ud af hvor energi­optimering kan betale sig

Som udgangspunkt vil energioptimering i alle typer boliger fra før 1980 kunne betale sig. Nyere lejligheder er som ofte bygget således, at de stadig har en del år at give af, før en energioptimering vil kunne drage dig nytte. Uanset hvornår din husstand er bygget, så vil din varmeregning fortælle dig, om du har brug for energioptimering.

Kan du spare penge?

En tommelfingerregel værd at følge er, at hvis din varmeregning er over 15.000 kr. årligt og din bolig er fra før 1980, så bør du indføre energioptimering. Det samme gælder hvis din varmeregning er over 10.000 kr. og din bolig er bygget efter 1980. Dog bør du altid invitere en fagmand forbi, inden du går i gang med den helt store plan.

Hos Aplus VVS har vi eksempelvis en dybdegående viden inden for energioptimering hvad angår vand og varme. Denne deler vi gerne ud af. Som fagmænd kan vi gennemgå boligen og finde ud af, hvor der er brug for energioptimering. Ligesom behovet afhænger af boligens alder, så afhænger det også af boligens størrelse og hidtil vedligeholdelse.

Hvad gør energi­optimering godt for?

På sigt vil energioptimering tjene sig selv ind igen. Den første besparelse kan du selv indhente fra start af. Det skyldes at du ved staten kan søge tilskud til din energioptimering. Vælger du at energioptimere dit varmeanlæg, vil du også hurtigt mærke en denne energioptimering komme din pengepung til gode. Din varmeregning kan eksempelvis ved indregulering falde med helt op til 20 %.

Grunden dertil er egentlig temmelig simpel. Når du installerer et varmeanlæg, sætter man det efter de værst tænkelige forhold. Herfra skal varmeanlægget kunne regulere sig selv ned til 50 %, uden at det betyder noget for økonomi og komforten. Med årenes løb vil dette slå fejl, hvor det er vigtigt at få anlægget indreguleret. Ellers står det blot og brænder penge af, uden at du kan gøre noget ved det.

© Copyright - Aplus VVS
Indhent tilbud
close slider
Call Now Button